31. tammikuuta 2016

SUNNUNTAI HERKKU - BANAANIKAKKU

Yksi lemppari kuivakakuista on banaanikakku. Sunnuntai herkku ohjeena jaankin teille banaanikakun ohjeen! Tämä on myös helppo ja nopea tehdä, eikä vaadi paljoa tarvikkeitakaan. Mitä mustempia banaaneja käytetään, sitä maukkaampi kakusta tulee. Myös banaanikakun makukin paranee vain säilyessään.


BANAANIKAKKU 

2 kananmunaa
2 ½ dl sokeria
100 g voita
loraus maitoa
5 dl vehnäjauhoa
1 tl kanelia
hitusen inkivääriä
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 banaania (mieluiten kypsää)

 Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, jonka jälkeen sulata voi ja soseuta banaanit. Yhdistä sulanut voi ja soseutetut banaanit sekä yhdistä myös kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokeri vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja banaaniseosta. Kaada sitten taikina voideltuun sekä korppujauhotettuun vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 1 tunnin ajan. Anna kakun jäähtyä hieman ennen kumoamista. 


Comments

Lähetä kommentti