6. maaliskuuta 2016

SUNNUNTAI HERKKU - KEVÄINEN & RAIKAS HYYTELÖKAKKU

Etsin ystävänpäiväksi jotain keväistä ja raikasta hyytelökakkua ja törmäsinkin Essin tekemään hyytelökakkuun. Tässä kakussa itse mango sekoitetaankin jo itse kakkuun. Pohja on pehmeä suklaakakkupohja.


KEVÄINEN & RAIKAS HYYTELÖKAKKU

POHJA

3 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
0,5 dl perunajauhoa
1 dl kaurajauhoa
1 tl leivinjauhetta
100 g tummaa suklaata

Aloita vatkaamalla muna ja sokeri vaahdoksi, jonka jälkeen kääntele siivilöidyt jauhot joukkoon. Kaada sulatettu suklaa sitten hiukan jäähtyneenä joukkoon. Paista irtopohjavuoassa n. 15 min. 200 asteessa. Jäähdytä hyvin.

TÄYTE

200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g maitorahkaa
200 g flora vanillaa
2 prk mangopilttiä
intiaanisokeria
4 liivatelehteä 
0,5 dl sitruunamehua

Vaahdota vanilla ja tuorejuusto erikseen ja sekoita. Sekoita myös maitorahka ja mangopiltti joukkoon. Makeuta oman makusi mukaan. Liota pehmennetyt liivatteet kuumaan sitruunamehuun ja sekoita seokseen mukaan. Kaada jäähtyneen pohjan päälle ja hyydytä kakkua monien tuntien ajan jääkaapissa, mieluiten yön yli. Koristele vuoan irroitettua haluamallasi tavalla. Itse koristelin päällisen hasselpähkinärouheella.


Miulla itelläni kävi tuon tuorejuuston kanssa sillä tavalla, että laitoinkin vahingossa sitruunanmakuista tuorejuustoa! Kyllä se oli hyvää silti, eli ei haittaa jos laittaa maustamattoman tuorejuuston sijasta sitruunaista :)


Keväistä & raikasta sunnuntaita!

2 kommenttia :

  1. Oi itekkin rakastan hyytelökakkuja! Ne ovat niin helppo tehdä ja niistä saa helposti monta erilaista variaatiota:) Sulla on todella kiva oloinen blogi :3

    http://maailmanrannikoilta.blogspot.fi/

    VastaaPoista