26. helmikuuta 2017

SUNNUNTAI HERKKU - LASKIAISPULLAT

Laskiaissunnuntai ja aurinko paistaa! Laskiainenhan ei olisi mitään ilman perinteisiä laskiaispullia ilman kermavaahtoa ja mansikkahilloa (toki mantelimassakin menee), joten tämän kertainen sunnuntai herkku on nämä ihanat pullat!


LASKIAISPULLAT

pullataikina

5 dl maitoa
50g hiivaa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
13 - 15 dl vehnäjauhoja
200 g margariinia tai voita

voiteluun kananmunaa ja pullien päälle raesokeria

mansikkahilloa ja kermavaahtoa tai sitten mantelimassaa

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita joukkoon suola, sokeri ja kardemumma. Lisää n. 8 dl vehnäjauhoja. Vatkaa muutama minuutti, jotta taikinaan tulee hyvä sitko. Lisää loput jauhot vähitellen alustaen. Viimeiseksi lisää vielä pehmeä rasva ja jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitä taikina ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Leivo pikkupullia. Kohota vielä pellillä hyvin peitettynä kaksinkertaiseksi. Voitele ennen paistamista munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 asteessa n. 10 min.

Jäähdytä pullat ja täytä :)


Nämä ovat niin hyviä, että varokaa! Ihanaa herkuttelu sunnuntaita ja etenkin kivaa laskiaista 
Comments

Lähetä kommentti