25. kesäkuuta 2017

SUNNUNTAI HERKKU - IHANA PAVLOVA

Ihanaa sunnuntaita! Juhannukset on nyt vietetty ja valitettavasti kiireiden takia, täällä hyvät juhannukset jäivät toivottamatta. Hyvät juhannukset siis myöhässä :) Itse vietin juhannustani kaverini mökillä kokkoa katsellessa sekä kotona pavlovalla herkutellessa. Olisin tullut heti jo perjantaina pavlovan tehdessä jakamaan tämän reseptin teille, mutta se tosiaan jäi tekemättä. 

Sain nyt täksi juhannukseksi vihdoin tehtyä ensimmäistä kertaa ikinä pavlovaa ja ajattelin sen olevan paljon vaikeampaa mitä se olikaan. Loppu pelissä tämän tekohan oli helppo homma. Tuohon ohjeen alle laitoin vielä muutaman vinkin, mikä auttaa tässä pavlovan onnistumisessa :) Tätä ihanaa herkkua on tehtävä jatkossakin!


MANSIKKA - PAVLOVA

pohja

4 kananmunan valkuaista
2 ½ dl sokeria 
2 tl perunajauhoja
1 tl sitruunamehua

3 dl kuohukermaa ja mansikoita

Kuumenna uuni 125- asteiseksi ja piirrä leivinpaperin päälle ympyrä. Erottele kananmunien valkuaiset kulhoon sekä vatkaa sitten valkuaiset höttöiseksi vaahdoksi. Lisää vatkattujen valkuaisten joukkoon puolet sokereista koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita sitten perunajauhot loppujen sokereiden joukkoon ja lisää sokeri - perunajauhoseos myös valkuaisvaahtoon vähitellen koko ajan vatkaten. Vatkaa seosta kunnes seos on kovaa ja kiiltävän valkoista. Lisää tässä vaiheessa sitruunamehu marenkivaahdon joukkoon.

Nostele marenkivaahto lusikalla leivinpaperin päälle ympyrän sisään sekä tee lusikalla marengin reunoihin huippuja. Kypsennä marenkikakku uunin alatasolla noin 1 ½ tuntia. Anna marengin jäähtyä ja kovettua rauhassa uunipellillä. Vatkaa sitten kerma ja viipaloi mansikat marengin päälle.

Muutama vinkki:

- käytä huoneenlämpöisiä kananmunia
- jos valkuaisten joukkoon menee hieman keltuaista, imeytä keltuainen heti talouspaperiin
- esilämmitä uuni, marenki ei kestä odotusta
- vatkaa valkuaiset teräskulhossa, koska muovikulhon pinnalle on voinut jäädä rasvaa, jolloin marenkivaahdosta ei tule kestävää.

Comments

Lähetä kommentti