1. lokakuuta 2017

SUNNUNTAI HERKKU - PORKKANAKAKKU

Ihanaa lokakuun ensimmäistä! Niin se aika kuluu, nyt on jo lokakuu. Syksy on siis virallisesti parasta aikaa käynnissä ja porkkanatkin kypsyvät maukkaiksi. Päätinkin leipoa yksi eräs ilta sitten yhtä sesonki herkkua - makeaa ja ihanaa porkkanakakkua :) Sen illan leipomis inspiraation vuoksi kuvatkin ovat valitettavasti hieman ehkä hämäriä. Tämä herkku on ollut suosikkini jo monen vuoden ajan, onhan tämä niin ihanaa. Koska tämä on suurta herkkuani, täma sama ohje löytyy täältä jo aikaisemmin parin vuoden takaa. Teidän ajan säästämiseksi kirjoitan sen ohjeen tähän nyt kuitenkin uudestaan :)


PORKKANAKAKKU

5 -7 porkkanaa
3 kananmunaa
3 dl sokeria
1 ½ dl öljyä
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta

Kuorrutus

50 g margariinia
1 rs maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria

Kuori ja raasta porkkanat pieneksi raasteeksi. Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon öljy ja porkkanaraaste. Sekoita myös kuivat aineet keskenään ja lisää nekin joukkoon. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa n. 50 minuuttia.

Sulata rasva kuorrutusta varten ja sekoita joukkoon muut kuorrutteen ainekset. Levitä kuorrute kakun päälle ja ripottele vielä halutessasi pähkinärouhetta koristeeksi.

Comments

Lähetä kommentti