23. joulukuuta 2017

JOULUINEN PIPARKAKKURAHKAKAKKU

Oikein ihanaa aatonaaton iltaa Kuinka moni on jo ihan täpöinöissään huomenna koittavasta jouluaatosta? Mie ainakin, kaikista kiireistä huolimatta ja täällä onkin mm. leivottu huomiseksi ihanaa piparkakkurahkakakkua. Ajattelin tulla sen heti tänne blogin puolelle julkaisemaan, joten jos joulunpyhiltä kakku vielä uupuu olisi tässä yksi mainio jouluinen vaihtoehto, jonka kerkeää vielä tehdäkin :)PIPARKAKKURAHKAKAKKU

200 g piparkakkuja
50 g sokeria
100 g sulatettua voita

täyte

4 dl vispikermaa
1 dl sokeria
600 g piparkakkurahkaa
7 kpl liivatelehteä 

Sekoita ja hienonna kaikki pohjan ainekset monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Painele keksiseos vuoan (24cm-) pohjalle ja reunoille ja laita jääkaappiin odottamaan. 

Liota liivatteet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma ja sokeri löysäksi vaahdoksi ja lisää rahka. Sulata liotetut liivatelehdet kiehautettuun veteen ja lisää nopeasti täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Lisää täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mielellään tietysti yön yli.


Nyt kuitenkin aion jatkaa vielä viimeisiä hommia ainakin pikku siivoilujen lomassa ja sitten onkin aika rauhoittua jo joulunviettoon. Tuun kuitenkin vielä huomenna toivottamaan teille jo joulun toivotukset, mutta näin etukäteenkin tahdon toivottaa teille jo ihanaa ja rauhallista joulua Samalla teitty ihanaa iltaa!
Comments

Lähetä kommentti