31. tammikuuta 2018

NÄIN PIDENNÄT HIUSTEN PESUVÄLIÄ - 7 VINKKIÄ

Hiusten peseminen jatkuvasti kuluttaa hiuksia sekä itse hiuspohjaa ja itse olenkin huomannut tämän myös omissa hiuksissani. Itse pesen hiuksiani yleensä joka toinen päivä, mutta pikku hiljaa alan saamaan sitä jo joskus pidennettyä muutamaankin päivään. Onneksi näillä seuraavilla vinkeillä se on onnistunut, näillä samoilla mitkä jaan nyt itsekin tässä :)


1. Hiusten näprääminen ja niihin koskeminen on se pahin ongelma - ainakin miulla. Käsien kautta hiuksiin siirtyy vain enemmän likaa ja tuloksena on nopeammin rasvoittuvat hiukset. Eli, mitä vähemmän hiuksia koskettelee, sitä pidempään ne pysyvät puhtaina. Tämän vuoksi hiusten kiinni pitäminen kannattaa.

2. Anna tukan kuivua aina ennen kuin menet nukkumaan, sillä märillä hiuksilla nukkuminen voi saada hiukset näyttämään jo samantien likaisilta. Ainakin itselläni varsinkin alimmat hiukset näyttävät heti täysin likaisilta.

3. Mitä vähemmän käytät eri muotoilutuotteita niin aina sen parempi.  Eri hiuslakat, muotovaahdot ja esim. hiuksiin jätettävät hoitoaineet tekevät hiuksista tahmeammat ja raskaammat.


4. Syväpuhdistavan shampoon käyttö kannattaa aina. Jos käytät paljon eri muotoilutuotteita, käytä syväpuhdistavaa kerran viikossa. Tavallinen shampoo pesu ei välttämättä puhdista hiuksia perusteellisesti, joten syväpuhdistavan shampoon jälkeen hiukset ovat aina kuin uudesti syntyneet.

5. Kuivaamalla hiukset föönilla hiukset kuivuvat nopeasti, mutta myös samalla hiusten tyvi irtoaa päänahasta, jolloin hiukset eivät ole päänahkaan jatkuvasti kosketuksissa. Hiukset ovat siis kuollutta solukkoa, eivätkä ne rasvoitu vain itsestään.

6. Hiukset kannattavat pitää aina kiinni kuin suinkaan on vain mahdollista. Esim. tuuli tekee hiuksista helposti jo itsestään rasvaisen tuntuiset.

7. Näin talvella muutenkin hiukset rasvoittuvat helposti, mutta jos pidät vielä pipoa päässä, muista pestä välillä se pipokin. Pipoon kertyy hiuksista ja päänahasta mm. talia, joten etkai halua, että piposi on täynnä rasvaisuutta muhivia aineksia?


Miltäs nämä vinkit kuulostivat? Kuinka usein te pesette hiuksianne?
Comments

Lähetä kommentti